Het ontstaan

De ROCK100 'Aller Tijden': een beproefde formule in een nieuw jasje!

In de jaren '80 en '90 werden de Noord-Hollandse podia nagenoeg elk weekend bezet door de vele bands die in de regio actief waren. Vooral coverbands waren erg populair in die tijd. 

(Hard)rock was in de jaren '70 zeer groot. Grote namen als Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath en Queen spreken nog steeds tot de verbeelding. Na de 'Britse invasie' met de Beatles en de Rolling Stones voorop, was de wereld toe aan een wat steviger muziekgenre. 

In de late jaren '70 kwam punkrock en new-wave op. Met illustere namen als The Ramones, The Clash en The Sex Pistols. In de jaren '80 opgevolgd door de alternatieve rock en indierock, met bands zoals R.E.M., The Cure, Dire Straits en The Smiths. In diezelfde jaren '80 was er sprake van 'The New Wave of Britisch Heavy Metal. Bands als Iron Maiden, Motörhead en Def Leppard werden zeer populair.

Maar ook in Nederland kwamen toonaangevende bands op. Denk aan bands als Focus, (toen nog) The Golden Earrings, Brainbox (met Jan Akkerman), Shocking Blue (bekendste hit Venus) en nog vele andere. 

Ook de Noord-Hollandse muzikanten hadden hun handen er vol aan om telkens maar weer de laatste hitsingles uit binnen,- en buitenland uit het hoofd te leren en met de band te repeteren. Het veeleisende publiek verwachtte namelijk wel de laatste hits te horen bij het optreden!

 

Tijden veranderen, rockmuziek blijft!

In de jaren '80 en '90 werden de eerste evenementen georganiseerd waarbij meerdere bands het podium beklommen om de beste (rock)hits te gehoren te brengen. De ROCK100 is dus eigenlijk een 'beproefde formule' maar dan in een nieuw jasje.  


Stemmen op je favoriete hits

Je kunt stemmen op meerdere nummers uit de prachtige TOP500-lijst van rockhits!
Maar liefst 10 bands zullen de meest gekozen nummers live ten gehoren brengen op het grote podium van Palm Beach Heerhugowaard (v/h de Waerdse Tempel) aan het Strand van Luna in Heerhugowaard. Tussen de bands door draait de DJ/presentator Johan Schoterman (bekend van o.a. de Zwarte Cross) ook rockhits uit de TOP500-lijst.

 

Reserveer je kaarten

Bestel tijdig je tickets voor de ROCK100 'Aller Tijden'. 
Regular tickets kosten slechts €15 (ex fee). Wees er snel bij! 

Bestel nu je ticket voor slechts €15